visual

7 Tips bij het zoeken van een tijdelijke huurwoning

  1. Bepaal je budget: Bepaal hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan huur per maand en houd hier rekening mee bij het zoeken naar een woning.

  2. Zoek op verschillende websites: Er zijn verschillende websites waar je tijdelijke huurwoningen kunt vinden, bijvoorbeeld via het huuraanbod van Verra. Door op verschillende sites te zoeken, kun je een groter aanbod zien en meer kans maken op een geschikte woning.

  3. Wees specifiek in je zoekopdracht: Gebruik specifieke zoektermen, zoals "tijdelijke huur" of "huur voor bepaalde tijd", om gericht te zoeken naar woningen die aan je eisen voldoen.

  4. Maak een afspraak voor een bezichtiging: Als je een geschikte woning hebt gevonden, maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Dit geeft je de kans om de woning in het echt te zien en te beoordelen of deze aan je eisen voldoet.

  5. Lees de huurovereenkomst zorgvuldig door: Voordat je een huurovereenkomst tekent, is het belangrijk om deze zorgvuldig door te lezen en te begrijpen. Let hierbij op de duur van de huur, huurprijs, borg, gas, water en licht, verzekeringen en eventuele opzegtermijnen.

  6. Check de locatie: Controleer of de woning zich op een geschikte locatie bevindt. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tot het openbaar vervoer, de nabijheid van winkels of andere voorzieningen die je nodig hebt.

  7. Maak duidelijke afspraken met verhuurder: Als je besluit om de woning te huren, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de verhuurder over de huurprijs, de verwachtingen rondom onderhoud, gebruik van de woning, etc.

Let wel, houd er rekening mee dat tijdelijke huurwoningen vaak snel worden verhuurd, dus wees snel als je een geschikte woning hebt gevonden. Verder is het ook belangrijk om te weten dat de huurprijzen in sommige gebieden hoger kunnen zijn dan in andere gebieden. Dus, het is aan te raden om je zoekgebied aan te passen aan je budget. Ook is het aan te raden om gebruik te maken van een huurmakelaar, zij kunnen vaak snel een geschikte woning vinden en kennen vaak de regels en wetgeving die van toepassing zijn op tijdelijke huur.

gelijk de juiste persoon aan de lijn

Bij Verra Makelaars staat persoonlijke aandacht en direct contact hoog in het vaandel. Kies hieronder welk team u het best kan helpen en neem direct contact op.

Rotterdam
Team aan- en verkoop