visual

Hoe belangrijk vinden woningzoekenden een energielabel?

Nu de gevolgen van de energiecrisis steeds duidelijker worden, wordt een goed energielabel voor woningzoekenden belangrijker. Maar hoe krijgt u als verkoper een hoger energielabel? VERRA Makelaars geeft u tips!

Onderzoek onder Funda-bezoekers, uitgevoerd in maart 2022, heeft aangetoond dat twee derde van de woningzoekenden sinds de stijging van de energieprijzen een goed energielabel belangrijker zijn gaan vinden. Een ongunstig energielabel schrikt woningzoekenden ook steeds vaker af. Echter heeft dit onderzoek daarentegen ook uitgewezen dat men voor een jaren dertig woning een energielabel minder belangrijk vindt (Funda, 2022).

Hoe krijg ik een hoger energielabel?

Moet u als koper wel of niet investeren een beter energielabel? Het energielabel laat u zien hoe zuinig een huis is, en wat u kunt doen om het comfortabeler en energiezuiniger te maken. De eerste stappen die u kunt zetten wanneer u het energielabel van uw huis wil verbeteren, is woningisolatie. Een gunstig energielabel maakt uw huis meer waard en loont met een kortere verkooptijd!

Dakisolatie

Als u zeker wilt zijn dat u een labelstap maakt, kunt u daarnaast ook uw dak, bodem of vloer laten isoleren. Door het dak te isoleren bespaart u vaak de meeste energie. Warmte stijgt immers op en verdwijnt zo dus door het dak.

Gevelisolatie

Bij een woning uit de jaren ‘60 is vaak de beste eerste stap het na-isoleren van de gevel. Door het aanbrengen van isolatie in spouwmuren isoleert u uw woning op een hele kosteneffectieve manier al veel beter.

Glasisolatie

Glasisolatie is daarentegen redelijk kostbaar. Tegenwoordig is echter HR++ glas de nieuwe standaard. Dit is dubbel glas met gas er tussen waardoor het raam nog beter geïsoleerd is.