visual

Zo houd je je energierekening laag

Met de stijgende energieprijzen wilt u natuurlijk snel en goedkoop energie besparen. VERRA Makelaars geeft u daarom drie tips om uw energierekening mee te verlagen. Doe er uw voordeel mee en tel uit uw winst!

Tip 1: maak uw woning tochtvrij

Een eerste tip om uw energierekening laag te houden, is door het tochtvrij maken van uw woning. Dit kunt u doen door naden en kieren tussen kozijnen en de buitenmuur of vloer te dichten. Ook door kieren te dichten bij ramen en deuren blijft warmte binnen. Tevens helpt het om buitendeur aan de onderkant tochtvrij te maken en binnendeuren automatisch te laten sluiten door deurdrangers te plaatsen.

Tip 2: zet uw CV-ketel op 50 ºC

Zet niet alleen uw verwarming, maar ook uw CV-ketel minder hoog. Als u de ketel namelijk instelt op een lagere temperatuur, scheelt dat veel kosten én CO2-uitstoot. Cv-ketels staan standaard ingesteld op 80 graden of hoger; dat is hoge-temperatuurverwarming. Als u de cv-ketel op 50 graden zet, duurt het iets langer voordat het huis verwarmd is. Het is daarom belangrijk dat u de nachttemperatuur op de thermostaat in de kamer maximaal 2 graden lager in te stellen dan de dagtemperatuur.

Tip 3: houdt uw radiatoren vrij

Staat uwbank voor een radiator? Of hangen er lange gordijnen voor? U verliest hierdoor namelijk veel energie. Verschuif de boel dus even zodat uw radiatoren niet worden geblokkeerd. Tevens kan het ook lonen om radiatorfolie achter uw radiatoren te plakken.

Als laatste tip: draai u verwarming nooit helemaal uit. Dit klinkt wellicht tegenstrijdig als u denkt aan het besparen van energie, maar toch is dat minder zuinig dan u denkt. Dit komt omdat het heel veel energie kost om uw koude huis in een keer weer warm te stoken. Het is dus veel goedkoper om binnen een constante temperatuur aan te houden.